Beskrivelse af elevhold:

Nybegynder - 30 minutter:
Dette hold er for de nye ryttere, der skal til at lære at ride. Minimumsalderen er 3 år. Udover underviseren er der tilknyttet to hjælpere til holdet. Hjælperne hjælper med at få sadlet hestene op og af, hvis der er behov for dette. Derudover kan hjælperne trække ponyerne hvis der er et ønske om dette. Der er ikke trækkere til alle på holdet, så det kan være at man som forældre bliver bedt om at gå ind og give en hånd hvis det bliver nødvendigt. Eleverne lærer hvordan man sidder rigtigt på en hest og hvordan man styrer hesten i de forskellige gangarter. Undervisningen vil hovedsageligt foregå i skridt og trav, men en lille galoptur vil det nok også blive til i ny og næ. Eleverne introduceres for forskellige voltefigurer under undervisningen samt diverse ponygames som træner elevernes balance. En gang i mellem kommer eleverne også med på en skovtur på hesteryg. Sikker færden i stalden og i al omgang med hesten er mindst lige så vigtigt som at lære at ride.

Let øvet - 45 minutter:
Dette hold er for de ryttere, der kan styre hesten selv i skridt, trav og til dels i galop. Eleverne kan også selv sadle hesten op og af selv, samt håndtere hesten fra jorden. Eleven skal have lært at lave letridning, stoppe hesten og få hesten frem. Fokus vil stadig være på holdning og korrekt ridestilling, men eleverne lærer nu også hvordan der rides korrekt diagonal samt korrekt anspring i galop. Der vil typisk blive undervist i dressur, men eleverne kommer også på skovtur i ny og næ, der vil blive lavet ponygames og de introduceres for let springning.

Øvet - 45 minutter:
Dette hold er for de elever, der har lært at følge hesten i alle tre gangarter, de kan ride diagonalt og ved hvordan man sætter hesten i korrekt anspring til galop. Her lærer eleverne at ride lidt sværere dressurøvelser som f.eks. schenkelvigninger, traversader, anspring fra skridt til galop og meget andet. Ud over dressur rides der også skovture, ponygames samt let springning. Eleverne kan selv sadle hesten op og af selv, samt håndtere hesten fra jorden.

Springhold – 45 minutter:
Dette hold er for de elever, som er øvet - primært parter, de skal modtage dressurundervisning min. En gang ugentligt udover. Fokus vil ligge på grundlæring omkring springning.

Forældre/barn hold – 30 minutter:
Dette hold er for forældre og børn, her sættes der meget fokus på tryghed i at være omkring hestene og tillæring i omgang, opsadling og ridning.

Nyheder

Kommende aktiviteter